Kinderen kunnen vanaf heel jonge leeftijd ontwikkelingsproblemen, afwijkend leergedrag of opvoedproblemen vertonen. Dan is het prettig als er snel geholpen kan worden.
Dankzij de onderscheidende manier waarop ik werk, kan ik met een klein aantal sessies al veel resultaat bereiken. Daarbij werk ik vooral aan de gevoelsontplooiing. Over het algemeen is er geen of een zeer korte wachtlijst en kan ik snel en praktisch helpen, waarbij ik gebruik maak van haptonomische principes.
Als haptopsychagoog maak ik gevoelens tastbaar en concreet en daarmee worden ze hanteerbaar. Dankzij deze positieve benadering is de haptopyschagogie heel effectief voor jonge mensen. Er zijn verschillende soorten therapie die ik toepas, afhankelijk van de hulpvraag.
- Diagnostiek helpt om een zo compleet mogelijk beeld te vormen over de hulpvraag en achtergrond daarvan.
- Bij oplossingsgerichte therapie gaan we niet op zoek naar oorzaken, maar naar – het woord zegt het al – oplossingen.
- Bij inzichtgevende therapie kijken we juist naar waar patronen of gedrag vandaan komt.
- Psycho-educatie gaat om het leren omgaan met een klacht. Met behulp van achtergrondinformatie, voorlichting en advies kan een klacht hanteerbaarder worden, ook als de klacht zelf niet wordt opgelost.
- Ouderbegeleiding is bedoeld om vaardigheden en informatie te bieden die helpen bij de klacht op hulpvraag van het kind.
- Ik help bij het herkennen van leer- en gedragsproblemen en bij de omgang daarmee. Daaronder vallen bijvoorbeeld adhd, add, autisme, dyslexie en dyscalculie maar ook emotionele en sociale problemen.
- Ook eetstoornissen kunnen tot grote problemen leiden. Ook daarmee kan ik helpen.
- In sommige gevallen kan EMDR een nuttige aanvulling zijn. EMDR is een manier om angsten of trauma te verminderen.